vi tilbyr

 

Når en skade oppstår vil man ha kyndig hjelp, og man vil ha hjelp så raskt som mulig. Dette gjelder enten man har fått en skade på trening i går, eller om man har gått med plagen lenge, men først bestemt seg for å oppsøke hjelp i dag. Uansett årsak ønsker vi å hjelpe deg. Vi har en rekke tilnærmingsmetoder og bestreber oss på å være faglig oppdatert.

 

 

Vi ønsker å tilby den beste behandling du kan få.

akutthjelp

Tråkket du kraftig over når du var på løpetur i går kveld eller fikk du en kink i ryggen når du ryddet på loftet? Uansett årsak til akutte smerter kan det være trygt å få konkrete råd for hva du bør gjøre videre. Vi behandler hvis det trengs, og hjelper deg med generelle eller spesifikke råd hvis det er det som skal til. Du skal føle deg trygg på at du gjør det du kan for å bli bra så raskt som mulig.

rehabilitering og opptrening

Etter en tids skadefravær enten på idrettsarenaen eller i jobbsammenheng trenger kroppen å bli forberedt på belastningen du skal tilbake til. Dette kan også være etter operasjoner eller etter sykemelding. Enten det er en skulder som er vond pga mye pc-bruk eller et kne som er operert etter at korsbåndet ble skadet, trenger du råd, veiledning og opptrening for å sikre at kroppen er klar for nye utfordringer.

kinesiotape

Kinesiotape er annerledes fra tradisjonell sportstape da tapen er svært elastisk. Faktisk har tapen samme elastisitetsgrad som huden har. På denne måten er dette en veldig behagelig måte å tape på, og til sitt bruk et verdifullt hjelpemiddel i behandlingen.

slyngteterapi

Behandling og trening i slynger kan være veldig effektivt. Vi bruker slyngen i hovedsak på to måter. Vi kan bruke det som en avlastning, f.eks. ved å svinge på arm etter en skulderoperasjon. Vi kan også bruke det som et ustabilt element i trening, f.eks. i øvelser som ligner på armhevninger. Et flott verktøy i opptrening av hele kroppen. På Søm Fysikalske Institutt bruker vi Redcord slyngesystem.

forebyggende trening

Vi har alle tre lang idrettserfaring, fra bl.a. fotball, håndball, golf og skøyter. I tillegg har vi jobbet med idrett og idrettskader og har mye kurs innenfor området. Vi kan tilrettelegge både forebyggende og prestasjonsfremmende trening, enten på klinikken eller ute på treningsfeltet.

belastningsskader

Etter å ha hatt smerter en stund og smerten ikke har gått over slik du hadde håpet på, trenger du hjelp til å bryte smertemønsteret. Klassiske belastningsskader er for eksempel akillesproblematikk eller tennisalbue. I slike tilfeller kan man trenger behandling, råd og veiledning for å komme ut av en vond sirkel. Vi hjelper deg til å bryte smertemønsteret og starte opptrening på en hensiktsmessig måte.

dry needling

Triggerpunkter i muskulatur oppstår ved at noen fibre i muskelen er ekstra stramme. Disse kan vi kjenne etter med fingrene og deretter "deaktivere" med nålebehandling. Triggerpunktbehandling med nåler har vist seg å være svært effektivt ved spenningsproblematikk, særlig i kombinasjon med tøyninger. Nålene er sterile fra fabrikk og er de samme som benyttes i tradisjonell akupunktur.

idrettslag

Vi kan gjøre avtaler med idrettslag om behandling, trening, veiledning etc. Vi kan holde kurs, temakveld eller lignende om idrettsskader, taping eller andre aktuelle temaer. Vi har lang erfaring i samarbeid med idrettslag og bidrar gjerne til å gjøre din klubb enda bedre i arbeidet med å forhindre skader og i hvordan vi kan ta vare på skadete utøvere.

ergonomi

Vi bruker mange timer av livet vårt på jobb. Mange sitter lange dager foran pc og skjerm. Vi kan hjelpe deg å sikre at du har en god arbeidsstilling og best forutsetninger for å få en behagelig arbeidsdag. Vi hjelper deg med generelle råd, eller vi kan avtale å treffes på arbeidsplassen for en vurdering. Ta kontakt eller be arbeidsgiver ta kontakt for en vurdering.

Fysioterapi. Rehabilitering. Behandling.

  • Wix Facebook page

følg oss på facebook

© 2018 Søm Fys. Inst. Proudly made by Wix.com

Søm Fysikalske Institutt,

Fysioterapeut Kristiansand

38 04 04 90

Mandag - Fredag                              8.00 -16.00

(ettermiddager etter avtale)

Lørdag og Søndag                            Stengt

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now